Alege şi comandă. Simplu, rapid, comod:

vineri, 15 iunie 2012

Steve Jobs - Revoluţia iPod


Deşi, Steve Jobs şi-a consacrat toată viaţa dezvoltării tehnologiilor IT, părerea lui despre aceste minuni ale tehnicii moderne era cu totul alta;
Potrivit lui Jobs, desprinderea copiilor de tehnologie a devenit un adevărat trend printre rândurile directorilor tehnologi.
„Nu au folosit niciodată astfel de gadgeturi. La noi acasă avem grijă să limităm expunerea copiilor la tehnologie.” În special în Silicon Valley, desprinderea copiilor de tehnologie a devenit un adevărat trend printre rândurile directorilor tehnologici şi inginerilor care îşi protejează odraslele de efectele tehnologiei. Mai mult, îşi trimit copiii la şcoli non-tech, aşa cum este Şcoala Waldorf din Los Altos, care elimină complet folosirea computerelor în procesul de educaţie, concentrându-se exclusiv pe metodele clasice de predare şi învăţare.
Chris Anderson, dierctorul executiv al al companiei 3D Robotics explică motivele pentru care cei care lucrează în astfel de industrii îşi ţin copiii la adăpost de cele mai noi invenţii.
“Acţionăm aşa pentru că am asistat la pericolele tehnologiei din prima linie. Am constatat efectele negative pe pielea mea, aşa că nu vreau ca şi copiii mei să fie afectaţi”, a declarat Anderson.
Dacă adulţii au devenit dependenţi de iPhone sau alte astfel de gadgeturi, e normal să ne gândim că cei mici se pot dezvolta cu probleme dacă sunt înconjuraţi de astfel de aparate. Fie că vorbim despre probleme de anxietate sau comunicare, ori chiar afecţiuni fizice, probleme de ochi şi dureri de cap.
Aşadar, dată viitoare când mai reflectezi asupra modului în care ai vrea să-ţi educi copiii, recomand să te gândeşti bine dacă atunci când le înmânezi un gadget le faci un bine sau, mai degrabă, un rău. În loc să-i educi de mici în spiritul tehnologiei, poate ar fi mai bine să-i scoţi de mâna afară şi să te joci cu ei în aer liber.
S-ar putea să te urască acum pentru asta, dar cu siguranţă vor ajunge să-ţi mulţumească mai târziu. Sunt convins că, odată cu înaintarea în vârstă, cu toţii regretăm timpul pierdut în lumea virtuală, timp pe care l-am fi putut petrece bucurându-ne de natură, de soare şi de compania oamenilor în carne şi oase, şi nu a eroilor din jocurile video.

Niciun comentariu :

Adăugaţi un comentariu

Comentaţi prin Facebook :

Adevărul

Blog Archive

EVENIMENT

Mediafax