Alege şi comandă. Simplu, rapid, comod:

duminică, 25 mai 2014

Crulic - Drumul spre dincolo


Doi medici polonezi au fost condamnaţi la opt luni de închisoare cu suspendare în cazul românului Claudiu Crulic, mort de foame în urmă cu şase ani într-un spital din Polonia.
Sunt primele condamnări în acest caz, iar cei doi medici din spitalul închisorii sunt acuzaţi că nu i-au acordat românului îngrijirile medicale necesare.
Un al treilea medic, acuzat că nu a evaluat corect starea sa de sănătate a lui Claudiu Crulic, a fost achitat. Românul a murit în ianuarie 2008 într-un spital din Cracovia, după ce a făcut greva foamei, timp de patru luni.
Românul a protestat în acest mod după ce a fost acuzat de furt. El s-a declarat permanent nevinovat şi a susţinut că a fost arestat şi anchetat în mod abuziv, de către procurorii polonezi.
Cazul lui Claudiu Crulic a dus la demisia şeful diplomaţiei române Adrian Cioroianu, în 2008.
Potrivit presei din Polonia, odată cu condamnarea medicilor, familia românului poate cere acum despăgubiri, pentru că medicii şi autorităţile din Cracovia l-au lăsat pe Claudiu Crulic să moară de foame. Sursa: Digi24.
Dar, mai multe despre povestea tragică a lui Claudiu Crulic, puteţi afla vizionâd acest documentar animat, realizat de Anca Damian.

Niciun comentariu :

Adăugaţi un comentariu

Comentaţi prin Facebook :

Adevărul

Blog Archive

EVENIMENT

Mediafax