Nu rata niciodată ocazia:

duminică, 13 noiembrie 2011

Wild Carpathia - subtitrare română

În timp ce documentariştii noştri cotrobăie prin underground-ul mioritic realizând tot felul de filmuleţe despre drogaţi, ţigani şi alte nenorociri, iată că a trebuit să vină un englez, pe numele său Charlie Ottley, care să ne demonstreze cum se face un documentar, atunci când vrei să promovezi frumuseţile unei ţări, în speţă, România, mai puţin cunoscute de către occidentali...
 Sigur că şi interesul prinţului Charles pentru aceste locuri, mai exact, pentru Transilvania, a avut un rol esenţial în realizarea acestui documentar, dar, poate, acest lucru e mai puţin important. Important este faptul că acest film s-a făcut şi ne-a adus un mare beneficiu de imagine, capitol la care România stă extrem de prost. Aşadar, contrar celor spuse de Mircea Dinescu, pe la începutul anilor '90,: "hîrş şi hîrş şi hîrş şi hîrş / n-avem oi dar avem urşi", documentarul de faţă ne arată că avem şi oi, că avem şi urşi, precum şi locuri de o frumuseţe sălbatică. Celelalte părţi le puteţi viziona aici: Wild Carpathia 2, Wild Carpathia 3, Wild Carpathia 4, Wild Carpathia 5. NU RATA ULTIMA REALIZARE A LUI CHARLIE OTTLEY: Wild Danube (decembrie 2021).

22 de comentarii :

  1. in sfarsit, dupa multe cautari am gasit acest documentar extraordinar subtitrat! multumesc pentru postare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun venit tuturor! Şi eu vă mulţumesc pentru comentarii. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce reiese din acest superb documentar este ca Transilvania este locuita in mare parte din sasi si secui, tziganii, adica romanii, mutandu-se abuziv in casele pe care unii sasi le-au parasit plecand in tara natala. Cel putin eu asa am inteles. O fi oare adevarat ? Sa nu mai soun de faptul ca nimeni nu si-a pus problema cum ajungi acolo ? Cu elicopterul sigur...

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim Steliano. Un gest de suflet, pentru oameni ce isi apreciaza tara si o iubesc nespus. Cu acest film, parca am mai prins curaj ca nu suntem cei mai nenorociti din Europa, inca mai sunt multe de facut in tara noastra si daca suntem asa cum suntem acum, este pentru ca probabil trebuie sa trecem si prin perioade lungi de mizerie, de intuneric, de orbecaiala. Sa vedem raul in toata "splendoarea lui" ca sa putem aprecia "binele" asa cum este el : netrucat, real, asa cum este de altfel in acest film.Mutumim inca o data celor care ne-au dat posibilitatea sa ne vedem tara noastra, prin munca altora. Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  5. Atâta timp cât mai există români care gândesc aşa, înseamnă că încă mai există speranţă, că încă nu e totul pierdut. Eu, unul, te felicit, sincer, şi-ţi doresc multă sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule S.M. eu unul sunt destul de linistit...
    Cred ca exista mult mai multi romani care cred asa decat cei care se manifesta... iar unii nici nu ajung sau nu apuca s-o faca...
    Cat despre cei care, avand ceva de impartit cu Romania si romanii (!!), bombane intr-una, doua lucuri as avea de spus:
    1. Prima ora de curs la facultatea de psihologie incepe cu rugamintea profesorului ca studentii sa ia o coala de hartie si sa descrie o persoana pe care n-o pot suferi. Studentii scriu si dupa vreo 5-6 minute profesorul rupe tacerea care se asternuse si spune: Ah, am uitat sa va spun ca in aceasta imprejurare tot ce scrieti se refera si la dumneavoastra insiva!
    2. Pentru cei care se declara ortodocsi si totusi bombane, am urmatoarea intrebare: Chiar fara nicio noima sa fi lasat Dumnezeu neamurile, popoarele si tarile unde acestea traiesc?... Ori, ca indeobste, noi iarasi nu suntem in stare sa vedem noima, pentru ca ea in in noi si-n jurul nostru... si asteptam de la altul, altii sa ne-o lamureasca...Noima e ceea ce traim noi... Noi nu vedem realitatea cum e, ci asa cum suntem...
    Si ar mai fi ceva, scuze, starea in care se gasesc bombanitorii se incadreaza, printre altele, in ceea ce se numeste, psihologhiceste si stiintificeste: disonanta cognitiva...
    Va multumesc si mult spor intru bine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Premiul anunţat pe blogul nostru s-a reportat întrucât, persoana desemnata câştigătoare, nu l-a revendicat. Aşadar, fiind desemnat câştigător şi dacă mai treci pe aici, ia legătura cu noi pentru a intra în posesia premiului, via emag.

      Ștergere
  7. Pacat ca nimeni nu intelege de ce ni se intampla astazi ceea ce traim cu totii!
    Si cu totii orbecaim printre cauze false printre care cea ca "noi suntem de vina" ni se "baga pe gat" ca fiind cea mai adevarata... Nimic mai fals domnilor! Nu uitati ca "Pestele de la cap se-mpute" deci ceea ce traim se datoreste celor care ne conduc cu adevarat... si cand spun aceasta nu ma gandesc la cei care ne conduc in aparenta (presedintele si guvernul si jocul politic murdar dintre partidele politice)... ma gandesc la cei care manipuleaza toate aceste personaje si pe care nu-i vom cunoaste niciodata la fata... putem doar sa-i banuim!
    Mai bine cititi toate interviurile de pe acest site si lamuriti-va!

    http://www.ioncoja.ro/

    RăspundețiȘtergere
  8. @ mircea dima
    În general, sunt de acord. Referitor la disonanţa cognitivă, te asigur că nu am niciun fel de nelinişti psihice sau de altă natură. Să auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. @ anonim 3
    Cam off topic textul, aşadar nu comentăm.

    RăspundețiȘtergere
  10. ANUNŢ!
    Autorul celui mai interesant comentariu va fi recompensat de către echipa C.E.Z cu un program antivirus BitDefender Internet Security 2012, licenţă 1 AN. Desemnarea câştigatorului pe 18.12.2011!

    RăspundețiȘtergere
  11. Trebuie avuta in vedere, una din PARTICULARITATILE poporului nostru, si aceasta ,,caracteristica,, este veche si solida. Este vorba de aplecarea pana la respect, in fata a tot ce este consacrat si recunoscut, este vorba de domnia sa, PRINTUL, autentic si de necontestat si dl. Charlie Ottley. Cred ca si prin realizarea acestui documentar, ar trebui sa autoreflectam.
    NB Sunt curios daca basescu, cu a lui ,,echipa,, gandeste ca dl. Charlie, ar trebui sa primeasca o distinctie din cele in greutate totala de sute Kg., comandate la monetarie ptr. 2012.
    Elegant ar fi ca si printul sa primeasca o recunoastere academica din partea ro.

    RăspundețiȘtergere
  12. ,,Romania iti hraneste sufletul si inima" iata de ce vin ceilalti din afara granitelor,ne pare bine ca aici inca mai palpaie viata in forma ei ancestrala.Deci exista in continuare"Pe un picior de plai,/Pe-o gura de rai"
    Romani treziti-va,munciti in tara voastra pentru prosperitatea generatiilor viitoare!
    Printul Charles vorbeste de Romania cu atata pasiune incat ar trebui sa ne fie rusine in fiecare clipa in care ne discreditam propia tara.
    Multumiri celor ce ne-au pus la dispozitie acest documentar.Fiecare locuitor al acestei tari ar trebui sa fie mandru de aceste minunatii naturale.Nu uita ca esti roman si iubeste-ti locul unde te-ai nascut!
    Cele mai bune urarari tuturor,Ana.

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte interesant comentariul şi la obiect. Mulţumim pt. urări. Toate cele bune si ţie!

    RăspundețiȘtergere
  14. de ce nu pot vedea in full screen?

    RăspundețiȘtergere
  15. @hard
    Da, se pare că acest inconvenient se întâmplă numai în Google Chrome, din câte am observat. Cu Firefox sau IE, e în regulă. Vom analiza problema sau vom apela la alt hosting.

    RăspundețiȘtergere
  16. Romania este o tara frumoasa pe care cu totii o iubim. Televiziunile care ne denigreaza tara ( antenele, pro tv,etc) sunt in proprietatea si administrarea unor persoane care nu prea au nimic in comun cu Romania. Traind in Romania , vei vedea tara cu totul altfel decat este prezentata de mass-media.Nu poti sa nu iubesti Romania.

    RăspundețiȘtergere
  17. Great documentary. It needs to be spread around. People living in harmony with nature helps nature diversify and gives back to the people. It is sad that such lifestyle is often accompanied by abject poverty. I wish there was a lifestyle that brings together both sides - living in harmony with nature and all the modern gizmos that we have gotten used to such as ipods and ipads.

    RăspundețiȘtergere
  18. Thanks for the comment. I think you can live well in harmony with nature and without these gizmos as you call them. IPods or iPads are just toys that we get bored quickly, but we never get bored by nature because nature is life itself.

    RăspundețiȘtergere
  19. Câştigătoarea premiului nostru pt. cel mai interesant comentariu - un program antivirus BitDefender Internet Security 2012, licenţă 1 an - este Ana, pe care o rugăm să ia legatura cu noi folosind rubrica CONTACT din linkbar, pentru detalii.

    RăspundețiȘtergere
  20. Mai aşteptăm. Ana, zorile se varsă!

    RăspundețiȘtergere