Nu rata niciodată ocazia:

duminică, 28 iulie 2013

1984


1984, un film realizat de Michael Radford, coincidenţă sau nu, în anul 1984, după romanul omonim al lui George Orwell. Considerat a fi unul dintre cele mai bune romane politice din toate timpurile, Nineteen Eighty-Four(titlu original), descrie o Mare Britanie posterioară unui război nuclear ipotetic dintre Est și Vest, care ar fi avut loc în anii '50, în care s-a instaurat un regim de tip totalitar foarte inspirat din ceea ce a fost stalinismul și din anumite elemente ale nazismului. Libertatea de expresie ca atare nu mai există. Toate gândurile sunt minuțios supravegheate, iar imense afișe, care tronează pe străzi, indică tuturor că :„Big Brother stă cu ochii pe tine”... Dar, mai multe, puteţi afla vizionând acest film care, deşi nu respectă cu mare fidelitate textul naraţiunii lui Orwell, reprezintă o realizare remarcabilă.

4 comentarii :

  1. salut Stelian, ti-am trimis azi doua mesaje, pe google+ si pe youtube. am adaugat sursa in descrierea de pe yt si in postarea de pa inliniedreapta.net. sper ca e ok

    RăspundețiȘtergere
  2. E în regulă. Aşa mi se pare corect,civilizat. Mi-e scârbă, pur şi simplu, de generaţia copy-paste. Trebuie să învăţăm să respectăm munca altora! Din păcate,exemple negative, în acest sens, avem cu duiumul, chiar la nivel înalt! S-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. mersi pentru repostare! apropo cine-i actrita?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O să încerc să schimb acest thumbnail care văd că naşte "confuzii". Actriţa se numeşte Suzanna Hamilton.

      Ștergere